Välbefinnande i välgörenhetens tecken 

Vår samarbetspartner Monkango föddes i regnskogen i Kongo-Kinshasa. Hennes biologiska mamma dog strax efter att hon föddes. Monkangos pappa valde då att lämna henne till hennes mormor och bildade strax efter en ny familj. Monkango blev väldigt sjuk och hennes mormor förde henne då till ett sjukhus. Där fick hon vård under en tid och blev bl.a hjälpt av en kvinnlig sjuksköterska och hennes man från Sverige. Paret jobbade som missionärer i Kongo- Kinshasa och beslöt sig för att adopterade Monkango. Efter fyra år i Kongo valde de att bosätta sig i Sverige igen och Monkango trivdes bra.


Kvinnor och barn får lida stor nöd i Kongo-Kinshasa. Tyvärr har inte alla kongolesiska barn fått samma tur eller förutsättningar som Monkango fick. Landet Kongo-Kinshasa är på många sätt ett rikt land, men det råder ändå stor orättvisa och misär i landet där framförallt kvinnor och barn får lida stor nöd. Därför har ALGA of Sweden tillsammans med Monkango valt att skänka 10% av ansiktsmaskkollektionens vinst till Panzisjukhuset i Kongo där nobelpristagaren Denis Mukwege arbetar för att hjälpa våldsutsatta kvinnor och undernärda barn. 

Monkango 

Denis Mukwege tillsammans med kvinnor och barn 


Ansiktsmaskerna är också inspirerade av Kongos rika och vackra natur och är även klimatsmarta då man själv får tillsätta vatten och på så sätt skapa sin egen ansiktsmask. 

"SALONGA"

Ansiktsmasken Salonga är en härlig och organiskt lermask som boostar hyn och är rik på alger och mineraler. Den gör hyn len och ren. Denna mask är kallad efter Kongos nationalpark. 

DOFT: NEUTRAL

FÄRG: BLIR ALG-GRÖN

"DIAMOND"

Ansiktsmasken Diamond är en peel- off mask med anti-age egenskaper och är mycket effektiv mot fina linjer och ger hyn en vacker lyster. Denna mask är kallad efter Kongos rikedomar.

DOFT: PINK GRAPERUIT 

FÄRG: BLIR LJUSGRÖN

"SAVANNAH"

Ansiktsmasken Savannah är en peel-off mask med en mycket stark återfuktande effekt. Denna mask är kallad efter Kongos savann som även den är i behov av att bli återfuktad.

DOFT: RISBLOMMA

FÄRG: BLIR LJUSBLÅ


MONKANGO PÅ SPOTIFY

Lyssna på Monkangos härliga musik på Spotify. Musiken har influenser från världens alla hörn och det svänger!


samarbetspartner