INNOVATIV NATURKOSMETIK MED MARINA INSLAG 

VÅRT HJÄRTA OCH FOKUS är att skapa produkter som håller en hög kvalitet och som ska ge ett utmärkt resultat. Samtidigt ska de vara prisvärda och enkla att använda. Att framställa produkter som lever upp till alla dessa önskemål är inte alltid det lättaste, men vi är övertygade om att de produkter som vi har arbetat fram kan besvara alla dessa önskningar. 

Alger och tång är kända sedan flera 1000 år tillbaka för sina goda, effektiva och läkande egenskaper. Vi har därför valt att framställa ansiktsmasker där basingredienserna är just alger och tång. När vi framställde dessa produkter valde vi att kombinera alger och tång med andra organiska ämnen samt växter, för att kunna skapa unika, effektiva och konkurrenskraftiga  ansiktsmasker. Vi är stolta över vad vi har lyckats åstadkomma och vi vill även att du som läser detta ska kunna få en större uppfattning om vad det är som gör våra produkter till ett bra val för just dig. Beställ våra ansiktsmasker redan idag för att prova själv. 

100% Ekologiskt

Våra produkter är 100% ekologiska, organiska och är COSMOS-certifierade. 

Innehållet i våra produkter

Mer specifik innehållsförteckning om respektive produkt hittar du här.

Algin: Härstammar från brunalgen och har en lugnande samt läkande effekt.

Spirulina: Spirulina är en fantastisk alg för dig som vill boosta din hy. Den är en av världens mest näringsrika växter som innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler.

Lithothamnium calcareum: Består av fossiliserade röda alger som koncentrerar magnesium och som har antiinflammatoriska fördelar.

Platensis Powder: Består av torkad spirulina som är en blågrön alg rik på klorofyll, antioxidanter, vitaminer och mineraler ämnet är djupverkande och aktiverande. De näringsrika spirulinan stimulerar, verkar utrensande och får huden att se friskare ut.

Helianthus Annuus Seed Oil / Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil: Fröolja är den olja som uttrycks från solrosens frön och levererar mer vitamin E än någon annan vegetabilisk olja.

Brassica Oleracea Italica Extract /Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract: Broccoliextrakt är rik på näringsämnen - Vitaminer B1, B2, B3, B6, järn, magnesium, kalium och zink - och innehåller också anticancerföreningen sulforofan. En kopp broccoli innehåller lika mycket C-vitamin som en apelsin och är en bra källa till betakaroten

Melissa Officinalis Leaf Powder: Citronmeliss sägs bland annat ha en lugnande effekt på kroppspulsen, men det finns även belägg för att den främjar hudens cellförnyelse så att huden ser fortsatt ung ut.

Läs även vad några av våra nöjda kunder tycker om våra produkter här: Kundupplevelser.


Hudvård i samarbete med Monkango - förena välbefinnande med välgörenhet

Våra ansiktsmasker är framtagna i samarbete med Monkango som fått döpa varje produkt. Monkango föddes i regnskogen i Kongo-Kinshasa och hennes biologiska mamma dog strax efter att hon föddes. Mankogos pappa valde då att lämna henne till hennes mormor och bildade strax efter en ny familj. När Monkango blev väldigt sjuk förde hennes mormor henne till ett sjukhus där fick hon vård under en tid och blev bl.a hjälpt av en kvinna från Sverige som jobbade som missionär i Kongo Kinshasa. Monkango blev en tid därefter adopterad av denna kvinna och hennes man. Paret flyttade till Sverige där Monkango fått växa upp. 

Musiken har alltid varit en stor del av Monkangos liv och hon är nu tacksam för chansen att få jobba med det hon älskar och skapa musik som hon hoppas ska kunna beröra och påverka människors hjärtan. Inspirationen till sin musik hämtar hon från världens alla hörn. "Monkango-soundet", som genomsyrar alla hennes låta härstammar från landet Kongo-Kinshasa. Pulsen, rytmerna från den Kongolesiska kulturen och arvet finns nedlagt i hennes DNA. Hennes låtar skapas inom genren "world music" och hennes musik lockar till både glädje, dans, självrannsakan och uppbyggelse. Landet, Kongo-Kinshasa som Monkango härstammar ifrån, är på många sätt ett rikt land, men det råder stor orättvisa och misär i landet, där framförallt kvinnor och barn får lida. Därför har Monkango tillsammans med ALGA of Sweden valt att skänka 10% av vinsten på alla ansiktsmasker till Panzisjukhuset i Kongo där nobelpristagaren Denis Mukwege arbetar med våldsutsatta kvinnor och undernärda barn. 

För mer information om Monkango, besök www.monkango.com.