Monkango, VÅR SAMARBETSPARTNER 

Vår samarbetspartner Monkango föddes i regnskogen i Kongo-Kinshasa. Hennes biologiska mamma dog strax efter att Monkango föddes.
Mankogos pappa valde då att lämna henne till hennes mormor och bildade strax efter en ny familj. Monkango blev väldigt sjuk och hennes mormor förde henne då till ett sjukhus. Där fick hon vård under en tid och blev bl.a hjälpt av en kvinna från Sverige som jobbade som missionär i Kongo Kinshasa. Monkango blev en tid därefter adopterad av denna kvinnan och hennes man. Paret flyttade till Sverige och Monkango växte upp där. Musiken har alltid varit en stor del av Monkangos liv och är nu tacksam för chansen att få jobba med det hon älskar och skapa musik som hon hoppas ska kunna beröra och påverka människors hjärtan. Inspirationen till sin musik hämtar hon från världens alla hörn. "Monkango soundet", som genomsyrar alla hennes låta härstammar från landet Kongo-Kinshasa. Pulsen, rytmerna från den Kongolesiska kulturen och arvet finns nedlagt i hennes DNA. Hennes låtar skapas inom genren "world music" och hennes musik lockar till både glädje, dans, självrannsakan och uppbyggelse. 

Landet, Kongo-Kinshasa som Monkango härstammar ifrån, är på många sätt ett rikt land, men det råder stor orättvisa och misär i landet, där framförallt kvinnor och barn får lida stor nöd. Därför har Monkango tillsammans med ALGA of Sweden valt att skänka 10% av ansiktsmaskkollektionens vinst till Panzisjukhuset i Kongo där nobelpristagaren Denis Mukwege arbetar med våldsutsatta kvinnor och undernärda  barn. 

Klicka här för att lyssna på Monkango på Spotify och låt musikglädjen ta vid! 

För mer information om Monkango, besök www.monkango.com